OFFICIEEL: Reus levert serieus in en tekent contractverlenging bij Dortmund

OFFICIEEL: Reus levert serieus in en tekent contractverlenging bij Dortmund

27-04-2023 18:24

Marco Reus en Borussia Dortmund zijn nog niet op elkaar uitgekeken. Het kind van de club heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd, tot medio 2024. Naar verluidt neemt de 33-jarige aanvaller genoegen met een flinke salarisverlaging.

Reus verruilde Borussia Mönchengladbach in 2012 voor Dortmund en sindsdien groeide hij uit tot clubicoon in het Signal Iduna Park. De 48-voudig Duits international is echter geen basisspeler meer onder trainer Edin Terzic en daardoor namen de geruchten over een mogelijk vertrek toe. Donderdag maakt hij echter aan alle twijfel een einde: de veelzijdige aanvaller speelt ook volgend seizoen voor Die Borussen.

Volgens BILD levert Reus een flink deel van zijn salaris in. Hij gaat van twaalf miljoen euro per jaar naar maximaal zeven miljoen. "Ik heb nog steeds een groot verlangen om me in te zetten voor de club, waar ik meer dan de helft van mijn voetballeven heb doorgebracht. Voor mij is er niets mooiers dan doelpunten maken voor de beste fans ter wereld", zegt hij op de clubsite.

Voor Reus, die de voorbije jaren niet gevrijwaard bleef van blessures, lonkt dit seizoen de ultieme beloning. Met nog vijf duels te spelen staat Dortmund bovenaan in de Bundesliga met een voorsprong van één punt op Bayern München. Het zou voor Reus zijn eerste landstitel met Die Schwarzgelben zijn.