Ancelotti na wanprestatie Real Madrid: 'Verdediging was er niet'

Ancelotti na wanprestatie Real Madrid: 'Verdediging was er niet'

26 april - 10:45
2

Carlo Ancelotti en Real Madrid moeten het flink ontgelden na de zware nederlaag op bezoek bij Girona. De Italiaan is het ermee eens dat zijn ploeg ondermaats presteerde en kan de landstitel definitief vergeten. Real Madrid incasseerde maar liefst vier tegendoelpunten. Rode Duivel Thibaut Courtois stond niet onder de lat, hij was ziek. 

Ancelotti ging met 4-2 onderuit bij Girona door vier treffers van Valentín Castellanos. Na afloop van het duel moest Ancelotti op de blaren zitten. "De fans zijn gekwetst en we willen daarvoor onze excuses aanbieden", meent de trainer. Real strijdt niet om de landstitel, maar is wel nog op twee andere fronten actief. "Ook wij hebben pijn na deze nederlaag, maar we weten ook dat we klaar zullen zijn voor de bekerfinale en de halve finales van de Champions League."

Barcelona kan na de nederlaag van Real fluitend naar de landstitel. Bij een overwinning op Rayo Vallecano, de tegenstander van woensdag, wordt de voorsprong van de Catalanen vergroot naar veertien punten.

Volgens de Italiaan, die in de belangstelling staat voor het Braziliaanse bondscoachschap, schoot de verdediging tekort tegen Girona. "We hebben een team met uitzonderlijke kwaliteiten, maar dat komt er alleen uit als die kwaliteiten worden ondersteund door een goede verdediging en die was er vandaag niet."