'Komst van Riemer en mindere mercato zorgen ervoor dat Anderlecht PO2 niet haalt'

'Komst van Riemer en mindere mercato zorgen ervoor dat Anderlecht PO2 niet haalt'

24-04-2023 07:59
20

RSC Anderlecht had voor de laatste speeldag van de reguliere competitie nog hoop op een plekje in de top acht. Cercle Brugge won en greep de laatste plek in de Europe Play-Offs. Pascal Scimè en Clément Tainmont blikken terug op het einde van het seizoen voor Anderlecht. 

De journalisten bij RTBF zijn het unaniem eens. Voor Tainmont, is het seizoen van Anderlecht een regelrechte mislukking. Hij heeft echter wel toe dat het een seizoen is gevuld met waardevolle lessen. "Jarenlang hebben ze niet de juiste keuzes gemaakt. Een paar jaar geleden was het nooit denkbaar geweest om buiten de top 8 te vallen”, stelt Tainmont. “Het seizoen begon goed met Felice Mazzu en toen was er de grote dip die een groot gat naar de kopgroep opende."

"Door de komst van Brian Riemer en een slechte wintermercato kon Anderlecht de top 8 niet bereiken”, gaat de journalist verder. “Het seizoen werd enigszins verzacht door de Conference League campagne, al blijft de uitschakeling een gemist moment in hun seizoen.”

Scimè vindt dat het niet volstaat om te streven naar een top 8 als je historisch gezien de grootste club van België bent. "Als het een andere club was, hadden we toegeeflijker kunnen zijn”, stelt Scimé. "Hoe lang houdt het jeugdexcuus stand? Het is gewoon een erg slechte zaak, want het is het Belgisch voetbal dat lijdt wanneer een monument als Anderlecht de bodem raakt."