Toch nog Play-Off 1 voor Club Brugge: zevenklapper als kers op de taart

23-04-2023 20:20 Laatste update: 20:50
91

Club Brugge had nog een kans op de Champions Play-Off, maar moest rekening houden met het resultaat bij KAA Gent. Blauw-Zwart maakte het alvast in eigen huis af tegen KAS Eupen: 7-0. Dankzij een stunt van KV Oostende op het veld van KAA Gent mag het zich alsnog opmaken voor de Champions Play-Off.

Club Brugge kwam bijna op voorsprong na een kopbal van Hans Vanaken, maar zijn poging strandde op het doelhout. De thuisploeg was duidelijk de baas en dat werd na 20 minuten ook beloond. Mats Rits schilderde een vrije trap heerlijk tegen de netten. Na een klein halfuur kwam de dubbele voorsprong er. Na een knappe actie van Noa Lang kwam de bal bij Ferran Jutgla, die koeltjes afwerkte.

Nog voor rust leek de wedstrijd al beslist. Hans Vanaken kopte de bal tegen de netten: 3-0. Club Brugge was niet van plan gas terug te nemen en vlak voor de pauze was het Lang die voor de 4-0 zorgde. Skov Olsen gaf een knappe assist na een sterke actie. Op dat moment zat Club Brugge in Play-Off 1, door de 0-0 ruststand bij KAA Gent-KV Oostende.

Ook in de tweede helft bleef Club Brugge doorrazen. Eerst was het na een uur spelen Rits die zijn tweede van de avond kon maken en vijf minuten later was ook Jutgla goed voor een tweede goal van de match: 6-0. In minuut 88 hoorden ze in het stadion dat KAA Gent op 1-2 achterstand is gekomen en als kers op de taart completeerde Jutgla zijn hattrick: 7-0.

Club Brugge plaatst zich zo toch nog voor Play-Off 1. Het mag een bedankje naar de kust en het al gedegradeerde KV Oostende sturen.