'Barça laat kans niet liggen en pikt transfervrije spits Firmino op bij Liverpool'

'Barça laat kans niet liggen en pikt transfervrije spits Firmino op bij Liverpool'

22-04-2023 10:55 Laatste update: 11:45
3

FC Barcelona heeft zijn volgende versterking voor het nieuwe seizoen zo goed als binnen. Roberto Firmino heeft zijn ja-woord aan de Catalanen gegeven, zo meldt The Daily Mail.

Firmino maakte eerder bekend dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Liverpool. Daarmee is de 31-jarige Braziliaan een bijzonder interessante optie voor FC Barcelona, dat nog een stand-in voor Robert Lewandowski zoekt. Firmino speelde liefst acht jaar voor The Reds, waarmee hij onder meer één keer de Champions League en de Premier League won.

De aanvaller groeide uit tot clubicoon op Anfield en vormde jarenlang een gevreesd trio met Mohamed Salah en Sadio Mané. In 360 optredens voor Liverpool scoorde hij 109 keer. Dit seizoen is Firmino geen basisspeler meer. Aankopen als Cody Gakpo en Darwin Núñez krijgen de voorkeur van manager Jürgen Klopp. Daarom kiest hij nu voor een nieuwe uitdaging in Barcelona, verzekert de boulevardkrant.

De koploper van La Liga werkt met beperkte financiële middelen, maar is onverminderd ambitieus om de selectie van coach Xavi te versterken. Barça heeft de pijlen ook nog op Ilkay Gündogan en Lionel Messi gericht. De middenvelder van Manchester City en de Argentijnse wereldkampioen, die nu bij Paris Saint-Germain actief is, lopen net als Firmino uit hun contract.

Om zich te kunnen versterken moet Barça wel meerdere spelers verkopen en ruimte maken in het salarisbudget. Daarvoor zou de directie al een plan hebben opgesteld.