Trossard en co krijgen slag ondanks sensationele comeback, PSG wint simpel

Trossard en co krijgen slag ondanks sensationele comeback, PSG wint simpel

21-04-2023 23:10 Laatste update: 23:15
2

Arsenal heeft vrijdag een nederlaag tegen Southampton afgewend dankzij een sensationele comeback in de slotminuten. Het neemt niet weg dat The Gunners een knauw krijgen in de titelstrijd met Manchester City, dat de koppositie zou kunnen overnemen. Bij Arsenal viel Leandro Trossard in, bij Southampton werd Romeo Lavia in de tweede helft gewisseld, Paul Onuachu (ex-KRC Genk) viel in.

Arsenal lag dit seizoen lange tijd op kampioenskoers, maar de stress lijkt toch wat toe te slaan bij de ploeg van manager Mikel Arteta. De laatste weken gingen het al moeizamer en werd er gelijkgespeeld tegen Liverpool (2-2) en West Ham United (2-2). Vrijdagavond moesten de Londenaren zelfs binnen dertig seconden in de achtervolging. Aaron Ramsdale schoof de bal zomaar in de voeten bij Carlos Alcaraz, die meteen voor de 0-1 tekende.

Het werd nog erger, want uitgerekend Theo Walcott maakte er na veertien minuten 0-2 van. De voormalig Arsenal-speler rondde af na een fraaie steekpass van Alcaraz. Ditmaal liet het antwoord van de thuisploeg niet lang op zich wachten. Gabriel Martinelli schoot hard binnen uit een voorzet van Bukayo Saka. Arsenal zette daarna aan in de jacht op de gelijkmaker, maar Southampton hield stand.

The Saints sloegen zelfs nogmaals toe via Duje Caleta-Car, die raak kopte uit een hoekschop. Arsenal herpakte zich en ging in de slotfase op zoek naar een comeback. Martin Odegaard schoot in de 87e minuut de 2-3 binnen en Saka maakte er zelfs nog 3-3 van. Het neemt niet weg dat het initiatief niet langer bij The Gunners ligt in de jacht op de eerste landstitel sinds 2004. City heeft vijf punten minder, maar speelde ook twee duels minder.

Aankomende woensdag moet veel duidelijk worden. Dan treffen de titelconcurrenten elkaar in Manchester.

Angers - Paris Saint-Germain 1-2
Paris Saint-Germain zette een grote stap richting een nieuwe landstitel in Frankrijk. Hekkensluiter Angers was niet opgewassen tegen het Parijse koningskoppel. Na tien minuten opende Kylian Mbappé de score. Na 26 minuten tekende de Franse ster ook voor de 2-0, maar die goal kwam ook voor een groot deel op naam van Lionel Messi. De Argentijnse wereldkampioen stuurde Mbappé diep met een schitterende pass.

Angers deed in de slotfase nog wel iets terug, maar de zege van PSG kwam niet in gevaar. Met zes wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op achtervolger Olympique Marseille elf punten. De nummer twee speelde nog wel een duel minder.