Verbruggen: Als we eerlijk zijn, de beste ploeg heeft gewonnen

Verbruggen: "Als we eerlijk zijn, de beste ploeg heeft gewonnen"

20-04-2023 23:16
3

RSC Anderlecht ligt uit de Conference League. Na strafschoppen verloor het donderdag van AZ. Na de match moest Bart Verbruggen toegeven dat zijn landgenoten verdiend een ronde verder mogen. 

"Mijn eerste analyse? Het is nog wat vroeg om met een goede analyse te komen. Op dit moment ben ik teleurgesteld. Het enige wat we konden doen, waren penalty’s afdwingen en dan hopen dat we de loterij zouden winnen. Maar helaas", reageert Verbruggen bij Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse doelman heeft geen verklaring voor het zwakke optreden van Anderlecht. "Als ik het wist, hadden we het opgelost. Maar het wordt niet makkelijk als je na twee minuten een penalty en doelpunt tegenkrijgt. Dan gaat het publiek er nog meer achterstaan en geloven ze er nog wat extra in. Dat maakte het moeilijker."

"Als we eerlijk zijn: de beste ploeg heeft gewonnen", aldus Verbruggen. "Nu moeten we zo snel mogelijk deze uitschakeling uit ons systeem krijgen richting zondag. We moeten winnen, hopelijk laat de concurrentie punten liggen."