Dortmund-rechtsbuiten Duranville over Lukaku: Romelu is als grote broer voor me

Dortmund-rechtsbuiten Duranville over Lukaku: "Romelu is als grote broer voor me"

14-04-2023 10:35
3

Julien Duranville bivakkeert bij Borussia Dortmund na het vertrek bij RSC Anderlecht afgelopen januari. De aanvaller kwam echter nog niet aan spelen toe bij Dortmund vanwege een blessure. De rechtsbuiten ging in op zijn rolmodel Romelu Lukaku.

Bij Dortmund speelt Duranville samen met Thomas Meunier. "Hij helpt me integreren, vooral op het gebied van de taal. Sébastian Haller en Rapha Guerreiro spreken ook mijn moedertaal", vertelde de 16-jarige Duranville op de clubwebsite van Dortmund over het wennen aan de Duitse taal, cultuur en club.

Toch is het grote rolmodel van Duranville geen Dortmund-speler, maar Romelu Lukaku. "Big Rom is als een grote broer voor me. Ik kan hem altijd bellen en hij neemt altijd de tijd om naar me te luisteren", vertelde Duranville over zijn goede band met de centrumspits van Internazionale.

Duranville maakte voor Dortmund nog geen minuten, maar deed dat wel voor paars-wit voor zijn overgang. De aanvaller kwam 6 maal aan bod tijdens de Jupiler Pro League en wist daarin ook één maal te scoren.