AZ blikt vooruit op Anderlecht: 'Wat Feyenoord in Europa deed, kunnen wij ook'

AZ blikt vooruit op Anderlecht: 'Wat Feyenoord in Europa deed, kunnen wij ook'

12-04-2023 11:20
2

Tijjani Reijnders heeft het volste vertrouwen dat AZ tot grote dingen in staat is in de Conference League. De middenvelder vergelijkt het succesverhaal van Feyenoord met het huidige Europese succes van de Alkmaarders en verlangt naar meer. AZ gaat aankomende donderdag op bezoek bij RSC Anderlecht in het Lotto Park. 

Feyenoord verloor vorig jaar de Conference League-finale van AS Roma, maar liet wel blijken dat Nederlandse teams het ver kunnen schoppen in de Europese competitie. AZ bewandelt een soortgelijk pad richting de finale in Praag, maar moet eerst voorbij Anderlecht zien te komen. "Wat Feyenoord heeft gedaan in Europa, dat moeten wij óók kunnen. Dat vertrouwen moet je hebben. Dat leeft binnen de hele club. Met Anderlecht treffen we opnieuw een sterke tegenstander, dat is logisch in deze fase van de Conference League", vertelt Reijnders aan Voetbal International.

AZ is bezig aan een indrukwekkend jaar op Europees vlak, maar is volgens Reijnders nog niet klaar. "We hebben bewezen dat er internationaal progressie is geboekt. Het is een tijd geleden dat AZ de kwartfinale van een Europees toernooi heeft bereikt. Dat is alvast gelukt, onder meer door een topclub als Lazio uit te schakelen. Dan mag je vertrouwen hebben in méér. Daar gaan we voor. We kunnen dit seizoen met AZ nog hele mooie dingen bereiken", blikt de middenvelder vooruit.