Mathijssen over titelkansen Genk: ‘Ze lijken dat tikkeltje geluk kwijt te zijn’

Mathijssen over titelkansen Genk: ‘Ze lijken dat tikkeltje geluk kwijt te zijn’

11-04-2023 11:11
8

De 32e speeldag in de Jupiler Pro League zag slechts één ploeg uit de top vier met de drie punten weglopen. Antwerp kon winnen, Union Saint-Gilloise pakte een punt tegen KAA Gent en KRC Genk bleef met lege handen achter. Jacky Mathijssen werpt een blik op de nederlaag van Genk. 

Standard ontving de leider en hield de drie punten thuis na een veelbesproken topper. “Een ongelukkige wedstrijd voor KRC Genk”, merkte Mathijssen op. “Vooral de manier waarop het verloor, heeft de club gestoord. Terecht ook, want de leider had wel gelijk. Die wissel voor de 1-0 had gewoon moeten doorgaan”, gelooft ook Mathijssen.

Hij meent wel dat het nobel is dat Laforge na afloop van de topper meteen zijn fouten toegaf. “Dat is zeldzaam binnen het voetbal. Maar Genk schiet daar uiteindelijk niets mee op”, besluit Mathijssen. “Het is niet evident om je daar tijdens de match nog over te zetten, al lukte Genk dat nog best goed.” 

“Alleen lijkt het team dat tikkeltje geluk uit het begin van het seizoen nu wat kwijt te zijn. De beslissingen van de refs die toen misschien meevielen, heeft Genk nu tegen", besluit Mathijssen in zijn analyse in Het Belang van Limburg