Recordman De Bruyne helpt Man City met assist voorbij Lavia en Southampton

Recordman De Bruyne helpt Man City met assist voorbij Lavia en Southampton

08-04-2023 20:23 Laatste update: 20:28
1

Manchester City heeft zijn sportieve plicht volbracht door van Southampton te winnen (1-4). Het verschil met koploper Arsenal is daarom weer vijf punten.

Het werd ook tegen Southampton weer de grote Erling Haaland-show, samen met de hulp van Kevin De Bruyne. Al duurde het even voor het duo op stoom kwam. Kansen waren er van Jack Grealish (Man City ) en Kamaldeen Sulemana (Southampton), waarna Haaland de score opende met het hoofd op assist van De Bruyne.

Pas na rust liep Manchester City verder weg van Southampton. Nog voor het uur verstreken was tikte Jack Grealish een rebound binnen na een pass van De Bruyne en daarna volgde het mooiste doelpunt van de avond van Haaland, die een omhaal in het doel werkte. Het was voor de spits alweer zijn dertigste Premier League-doelpunt van het seizoen. De assist was van Grealish. In het slot scoorde ook Alvarez nog op penalty.


Sekou Mara deed voor Southampton nog iets terug, maar Julian Álvarez bracht de marge terug tot drie. Koploper Arsenal speelt zondag tegen Liverpool.