VP 11: Mega Toby klaart de klus, twee Buffalo's voor de prijs van één

VP 11: Mega Toby klaart de klus, twee Buffalo's voor de prijs van één

03-04-2023 09:00 Laatste update: 23:30
1

Het einde van de reguliere competitie nadert. Afgelopen weekend werkten we Speeldag 31 af. Deze elf spelers lijken klaar voor (eventuele) Play-Offs. 

Koffi houdt Charleroi in de race
Sporting Charleroi won zaterdag op een diefje bij Westerlo, en daar had ook Hervé Koffi een aandeel in. Hij speelde geconcentreerd en hield Westerlo verschillende keren van een goal.

Mega Toby
Bij Antwerp mag Toby Alderweireld natuurlijk niet ontbreken. In afwezigheid van Janssen maakte hij dan maar twee doelpunten. Naast hem zetten we Matte Smets, ook al verloor hij uiteindelijk wel van Union. Zijn duelkracht mocht gezien worden.

Op rechts had Hugo Siquet deze keer geen assist, maar hij beleeft wel schitterende weken bij Cercle Brugge en leverde opnieuw een sterke prestatie. Op de linkerkant liet Théo Ndicka zich zien bij KV Oostende met een voortreffelijke assist. Het hielp weinig, want hij verloor toch met 1-3. 

Slot op de deur bij Anderlecht
Op het middenveld van Anderlecht leverde Majeed Ashimeru belangrijk werk met zijn recuperaties. Na zijn wissel stond de deur open en kwam Eupen op een zucht van 1-1. De Colombiaanse huurling Steven Alzate vindt helemaal zijn draai bij Standard en staat ook in duels zijn mannetje. 

Bij KRC Genk oefent Mike Trésor veel op vrijschoppen, en dat werpt zijn vruchten af met een driepunter tegen OHL. Raakt KRC Genk nu opnieuw in een positieve flow?

Twee dodelijke Buffalo's
De aanval van KAA Gent loopt als een trein, met achttien goals in de laatste vier wedstrijden. Hugo Cuypers is nu topschutter en Gift Orban deed er ook twee bij. Ze verdienen dan ook allebei hun plaats.

De derde plaats voorin is voor Noa Lang, die er ook twee maakte voor Club Brugge. Hij wil nog naar de Champions' Play-Offs, al ligt zijn lot in handen van de bovenstaande spitsen.