OFFICIEEL: Boeckx neemt om privéredenen afscheid van RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Boeckx neemt om privéredenen afscheid van RSC Anderlecht

31 maart - 16:41 Laatste update: 16:42
8

RSC Anderlecht zal vanaf komende week geen beroep meer kunnen doen op Frank Boeckx. De ex-speler van de club was doelmannentrainer bij paars-wit, maar heeft om privéredenen besloten om te vertrekken.

Dat onthult Anderlecht via de officiële kanalen. De voormalige doelman van de club heeft besloten om een stapje terug te zetten en niet langer in de sportieve staf van Brian Riemer te zitten. Een samenwerking met een andere invulling wordt in de toekomst echter niet uitgesloten.

"Dit  was een zeer moeilijke beslissing", reageert Boeckx op de website van Anderlecht. "Ik heb me altijd met veel enthousiasme ingezet en ik heb het volste vertrouwen in de richting die de club uitgaat. Ik heb twee teams die me na aan het hart liggen: Anderlecht en mijn gezin. Mijn gezin heeft me nu iets meer nodig. Ik wil de club bedanken voor de kansen die ze me hebben gegeven en ik zal altijd blijven supporteren voor RSC Anderlecht", geeft hij aan.

Volgens CEO of Sports Jesper Fredberg verliest Anderlecht ook een belangrijke pion met Boeckx. "Frank is een geliefd figuur binnen de club", geeft hij aan. "We hebben geprobeerd een oplossing te vinden om Frank aan boord te houden, maar we respecteren zijn wens en die van zijn familie. We zijn hem hoe dan ook erg dankbaar voor zijn inzet, en we hopen hem snel terug te zien", klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s