Schreuder over ex-collega De Ketelaere: ''Wilde hem meenemen naar Ajax''

Schreuder over ex-collega De Ketelaere: ''Wilde hem meenemen naar Ajax''

27 maart - 15:15
18

Charles De Ketelaere verruilde Club Brugge vorige zomer voor AC Milan, maar in San Siro kan hij nog geen potten breken. Alfred Schreuder onthult dat hij geprobeerd heeft om de 22-jarige Rode Duivel mee te nemen naar Ajax.

La Gazzetta dello Sport bestempelde De Ketelaere als één van de grootste transferflops in de Serie A, maar Schreuder neemt het voor zijn voormalige pupil op. "Was dat een fout van Milan? Helemaal niet, De Ketelaere is een topspeler", stelt Schreuder in de roze sportkrant. "Ook iemand als David Neres had zo’n periode nodig bij Ajax, dus het is hetzelfde bij Charles"

Schreuder heeft het volle vertrouwen in De Ketelaere, die hij 'bijzonder professioneel' noemt. "Hij doet me wat denken aan Frenkie de Jong: een intelligente kerel die alles opoffert voor het voetbal. Hij ziet er misschien wat verlegen uit, maar hij werkt en vecht hard. Hij haat ook verliezen, hij is een echte winnaar."

Volgens Schreuder is De Ketelaere als tweede spits op zijn best. "Hij lijkt wat traag, maar hij is best snel op het veld. Ik heb hem in het begin van het seizoen nog gesproken, toen sprak hij over de grote uitdaging die hem te wachten stond. Ik probeerde hem in de zomer overigens mee naar Ajax nemen, maar Charles wilde enkel naar Milan", aldus de oefenmeester.

De Ketelaere was vorig seizoen de grote man bij Club Brugge. Mede door veertien goals en zeven assists van de schaduwspits kroonde de ploeg van Schreuder zich tot Jupiler Pro League-kampioen. AC Milan besloot 32 miljoen euro neer te tellen voor de Belg, die bij de Rossoneri echter snel op de bank belandde. Hij wacht nu al bijna een jaar op een doelpunt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie