Flick wil verder tegen Rode Duivels: “Tegenstander van een ander kaliber”

Flick wil verder tegen Rode Duivels: “Tegenstander van een ander kaliber”

26-03-2023 12:50
3

De Duitse bondscoach Hansi Flick blikt vooruit op de aankomende confrontatie met de Rode Duivels. De twee landen staan dinsdag tegenover elkaar in een oefenduel. Flick geeft aan dat hij verder wil met zijn huidige basiselftal en dat hij weinig wil veranderen na zijn 2-0 overwinning in de oefenwedstrijd van Duitsland tegen Peru.

Bondscoach Flick wil verder bouwen met zijn huidige elftal en is blij met een tegenstander als de Rode Duivels, maar hij realiseert zich dat het zwaarder kan worden dan tegen Peru. “Het is een tegenstander van een ander kaliber. Ik ben blij dat we in onze tweede wedstrijd in deze interlandperiode zo’n ploeg treffen”, citeert de Gazet van Antwerpen Flick. 

Bondscoach Flick vertelt dat hij weinig zal veranderen aan zijn selectie, omdat hij verder wel bouwen en omdat de jongens net pas samen zijn. “Als iedereen honderd procent fit is, zal er niet te veel veranderen”, vertelt Flick na de wedstrijd tegen Peru. “Er waren veel positieve zaken, maar het team speelde nooit eerder samen. Het kan dus zeker nog beter.”

Voor Domenico Tedesco wordt dit zijn tweede wedstrijd als bondscoach van de Rode Duivels. Tedesco groeide zelf op in Duitsland, dit maakt het voor hem een extra interessante krachtmeting. Het blijft een oefenwedstrijd dinsdag, maar een mooie kans voor de spelers om zich te laten zien.