Lukebakio overtuigt Tedesco: Als Dodi zo blijft spelen, kan hij een wapen zijn

Lukebakio overtuigt Tedesco: "Als Dodi zo blijft spelen, kan hij een wapen zijn"

25 maart - 11:08 Laatste update: 11:21
4

Nieuwe bazen, nieuwe wetten, nieuwe gezichten. Onder Domenico Tedesco zijn enkele oudgedienden van het tijdperk-Roberto Martinez afgehaakt of aan de kant geschoven voor jeugderige alternatieven. Zo verscheen Dodi Lukebakio aan de aftrap bij de Rode Duivels in Zweden, terwijl Johan Bakayoko mocht invallen. Beide youngsters deden het voortreffelijk, vond de bondscoach.

In de eerste helft kwam het meeste gevaar vanop de rechterflank, van de kwieke voetjes van Lukebakio. Voor sommigen was zijn basisplaats een verrassing, maar Tedesco volgt het Duitse voetbal uiteraard op de voet. "In de eerste seizoenshelft bij Hertha Berlijn speelde Dodi op die positie", herinnert Tedesco zich bij Sporza. Aanvallend kan Lukebakio zich uitleven vanop rechts, maar ook verdedigend legt hij zijn meters af. "Als Dodi zo blijft spelen, kan hij voor ons een wapen zijn."

Datzelfde zou zomaar kunnen gelden voor invaller Bakayoko. Die vierde zijn debuut als Duivel, maar van plankenkoorts viel weinig te merken. De winger van PSV bedankte prompt met een assist voor het derde en laatste Belgische doelpunt. "Hij heeft zoveel persoonlijkheid", vertelt Tedesco. "Johan trekt zich van niks iets aan en durft de actie op te zoeken. Dat is veelbelovend."

Door zijn minuten tegen Zweden staat het nu ook vast: de interlandtoekomst van Bakayoko ligt bij België. Ook Ivoorkust trok de voorbije maanden aan zijn mouw. Bakayoko gaf eerlijk toe dat die interesse hem vleide, maar uiteindelijk heeft hij toch voor de Rode Duivels gekozen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s