Rode Duivels zetten eerste stap richting het EK na knappe winst tegen Zweden

Rode Duivels zetten eerste stap richting het EK na knappe winst tegen Zweden

24 maart - 22:36 Laatste update: 22:40
69

De Rode Duivels hebben de EK-kwalificatiecampagne meteen met winst kunnen inzetten. In een partij tegen de op papier moeilijkste tegenstander voor deze kwalificatiecampagne werd er een goed resultaat neergezet. Er werd met 0-3 gewonnen van Zweden.

Het was lang gissen hoe de eerste opstelling van Domenico Tedesco eruit zou zien. De bondscoach koos tegen Zweden voor een 4-4-2, waarin onder andere Dodi Lukebakio en Arthur Theate een kans kregen om zich te bewijzen.

Lukebakio was ook betrokken in de eerste grote kans en bediende De Bruyne, die een goede voorzet in de voeten had voor Carrasco. De poging van de flankspeler ging nipt naast. Een eerste waarschuwing voor de Zweden, die afwachten aan de partij begonnen en vooral speculeerden op een goede counter.

Ook de Rode Duivels kwamen bijzonder goed weg na een mooi actie van de Zweden, die de bal na een kwartier voetballen wel voorbij Courtois kregen, maar niet over de lijn na een ultieme redding van Wout Faes.

Daarop beterde het spel niet meteen, al bleven de Rode Duivel wel met de juiste aanvallnde intenties voetballen. Vooral Lukebakio liet zich opmerken met enkele goede acties, maar de onzichtbare Lukaku en Trossard werden amper tot niet bereikt.

Lukaku blijft echter een gevaarlijke spits en bewees dat iets na het half uur dan toch. Na een schitterende voorzet had Lukaku zijn hoofd maar tegen de bal te knikken en bracht hij de Rode Duivels voor rust op voorsprong.

Een nieuwe tweede helft, een nieuwe kans om te vieren. Lukebakio was in de eerste helft al de grote uitblinker en deed dat in de tweede helft nog eens over. Na een schitterende actie kreeg hij de bal weer tot bij Lukaku, die de bal tegen de voet kreeg en die via een Zweedse voet nog in doel zag belanden.

Voor de Zweden was het daarop van moeten. De thuisploeg ging op zoek naar een aansluitingstreffer en was enkele keren ook gevaarlijk, al werd Courtois op geen enkel moment echt stevig aan het werk gezet.

De bondscoach van Zweden zag maar geen verbetering en greep in. De 41-jarige Zlatan Ibrahimovic werd op het veld gezet en moest voor doelpunten gaan zorgen. De ploegmaat van onder andere Charles De Ketelaere en Alexis Saelemaekers kon de bakens echter ook niet meer verzetten. Uiteindelijk scoorde Lukaku zelfs nog zijn derde van de partij na een heerlijke actie van debutant Bakayoko: 0-3.