'Geen Verbruggen meer bij Nederland ... vanwege kipkerrie'

'Geen Verbruggen meer bij Nederland ... vanwege kipkerrie'

23 maart - 16:00
13

Bart Verbruggen heeft het traingingskamp van het Nederlandse elftal donderdag verlaten. Dat deden ook: Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Joey Veerman. De reden? Een voedselvergiftiging opgelopen door kipkerrie. Dat schrijft De Telegraaf

De spelers van Oranje klagen al langer over het eten dat de de Nederlandse voetbalbon (KNVB) voor ze regelt in hotel Woudschoten in Zeist. Woensdagavond aten Gakpo, De Ligt, Botman, Veerman en Verbruggen kipkerrie, maar direct na het avondeten kregen meerdere spelers al maagklachten. Op donderdagochtend moest het zieke vijftal nog flink overgeven, waardoor ze naar huis gestuurd zijn.

De KNVB meldde echter dat er sprake was van 'een virusinfectie' bij de vijf zieken. Dat niet alle spelers last zijn getroffen door voedselvergiftiging, komt doordat niet iedereen kipkerrie heeft gegeten. Ook kan het zo zijn dat iemand met een sterke weerstand niet ziek wordt van de bacterie.

Bondscoach Ronald Koeman geeft donderdagmiddag om 16.30 uur een persconferentie in aanloop naar het treffen met Frankrijk, dat een dag later op de planning staat. Tijdens het persmoment zal er ongetwijfeld gevraagd worden naar de voedselvergiftiging van de spelers. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s