Union is gewaarschuwd, Bayer Leverkusen verslaat de fiere leider

19-03-2023 20:03
2

Bayern München is de koppositie kwijt in Duitsland. De recordkampioen ging op bezoek bij Bayer Leverkusen met 2-1 onderuit.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Bayern München, dat na 21 minuten op voorsprong kwam door een van richting veranderd schot van Joshua Kimmich. Die voorsprong wist de ploeg van basisspeler Matthijs de Ligt niet vast te houden.

Sterker nog, in de tweede helft draaide Leverkusen de wedstrijd volledig om. Eerst benutte Exequiel Palacios een omstreden strafschop en twintig minuten voor tijd mocht de Argentijnse middenvelder weer aanleggen. Hij faalde wederom niet. De overtredingen werden gemaakt door Benjamin Pavard en Dayot Upamecano.

Door de derde nederlaag van het seizoen moet Bayern München de koppositie inleveren bij Borussia Dortmund. Het verschil is één punt na 25 van de 34 speelrondes. Leverkusen is in de Europa League de tegenstander van Union. Die wedstrijden worden op 13 en 20 april gespeeld.