'Club Brugge krijgt bijzonder goed nieuws, toch nieuwe stap in stadiondossier'

'Club Brugge krijgt bijzonder goed nieuws, toch nieuwe stap in stadiondossier'

15-03-2023 21:44
16

Club Brugge heeft een volgende stap kunnen zetten in de bouw van het nieuwe stadion. Enkele weken geleden kreeg Blauw-Zwart alweer slecht nieuws, maar de stad Brugge heeft nu een belangrijke horde genomen om dat stadion toch te kunnen bouwen.

Het schepencollege van de stad Brugge heeft namelijk een noodzakelijke aanpassing van de stedenbouwkundige verordening goedgekeurd. "In de gewijzigde verordening leggen we de betreffende passage ruimer uit en geven we aan dat er voor grotere projecten, zoals het stadion van Club Brugge, afwijkende mogelijkheden voorzien zijn naast parkeerplaatsen op eigen terrein', zegt schepen Franky Demon aan Het Nieuwsblad.

Door die verordening zou het stadiondossier van Club Brugge weer op de rails gezet kunnen worden. Als alles volgens plan verloopt kan die verordening ook binnen vijf maanden van kracht gaan.

Al is dat niet de laatste stap voor Club Brugge. Zo moet ook het studiewerk rond de mobiliteit opnieuw worden gedaan. Pas daarna kan Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir Blauw-Zwart alsnog een vergunning geven voor het stadion.