Anderlecht bedankt Damso voor samenwerking én record rond speciaal truitje

Anderlecht bedankt Damso voor samenwerking én record rond speciaal truitje

15-03-2023 14:46
4

Professionele voetbalclubs zijn al eventjes méér dan enkel sportverenigingen. Ook bij RSC Anderlecht draait de marketing op volle toeren. Die heeft nu een mijlpaal bereikt: een uitgave van een speciaal ontworpen truitje is een recordaantal keer verkocht. Met dank aan ... Damso!

Voor zij die hem niet kennen: Damso is een Franstalige rapper uit Brussel, met roots in Kinshasa, die vooral in Franstalig België en Frankrijk enorm populair is. Bij aanvang van het huidige seizoen ging Anderlecht een samenwerking met hem aan, met als doelstelling om de Belgische hoofdstad in de verf te zetten. Damso mocht meewerken aan het ontwerp van een shirt. Onder meer de 'X' uit 'BXL' kwam vanuit zijn koker, zo blijkt.

Zowel in de fanshop van Anderlecht als op concerten van de muziekster konden liefhebbers het truitje aankopen. Die aanpak heeft haar vruchten afgeworpen. En hoe! Liefst 15.000 exemplaren gingen in totaal over de toonbank. Daarmee breekt Anderlecht in één klap haar clubrecord. Van geen enkel shirt wist het er al zoveel te verkopen. Daarom vindt paars-wit het niet meer dan normaal om Damso te bedanken met een leuk filmpje.