Schelstraete (KBVB) over aanstelling Tedesco: “Ontvingen meer dan duizend CV’s”

Schelstraete (KBVB) over aanstelling Tedesco: “Ontvingen meer dan duizend CV’s”

15 maart - 09:55
10

Jelle Schelstraete was samen met CEO Peter Bossaert en het taskforce de afgelopen maanden verantwoordelijk voor het aanstellen van de opvolger van Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Schelstraete vertelt over hoe zij uiteindelijk bij Domenico Tedesco kwamen.

Schelstraete vertelt dat zij ontzettend veel CV’s binnenkregen voor de functie van bondscoach van de Rode Duivels. “Meer dan duizend CV’s kregen we binnen, uit alle hoeken van de wereld. We waren blij dat er een aparte mailbox voor de kandidaturen was”, citeert de Gazet van Antwerpen een lachende Schelstraete.

Schelstraete vertelt verder dat er eigenlijk geen discussie bestond over wie de nieuwe bondscoach voor de Rode Duivels zou worden. Schelstraete geeft aan dat Tedesco direct een zeer goede indruk op hem maakte. “Zijn werkmethode sloot aan bij wat we gewend waren en ook zijn kennis van de diepte van onze kern viel op. Hij vermeldde zelfs spelers uit onze kern van de U19”, vertelt Schelstraete.

Volgens Schelstraete was uiteindelijk de hele taskforce het met elkaar eens dat Tedesco de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels moest worden. Tedesco mag zich binnenkort bewijzen als bondscoach, er staan twee wedstrijden voor de boeg. Op 24 maart staat de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Zweden op het programme en op 28 maart oefenen de Rode Duivels tegen Duitsland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s