'Manchester United baalt: Kane mag deze zomer niet weg bij Tottenham'

'Manchester United baalt: Kane mag deze zomer niet weg bij Tottenham'

14-03-2023 17:47
2

Hoewel Harry Kane nog maar één jaar vastligt en contractbesprekingen momenteel stilliggen, wil Tottenham Hotspur in de zomer niet meewerken aan een transfer. Dat is met name voor Manchester United slecht nieuws.

The Mancunians zitten al langer achter de 29-jarige spits aan, maar Tottenham is onvermurwbaar. Zelfs als Kane zijn contract niet verlengt, willen de Noord-Londenaren hem niet verkopen in de zomer, meldt Sky Sports. Zijn sportieve waarde wordt hoger aangeslagen dan de transfersom die hij op zou brengen.

Spurs ziet manager Antonio Conte al vertrekken en ook de toekomst van technisch directeur Fabio Paratici is onzeker. De club wil niet ook nog zijn sterspeler verliezen, ongeacht de eindstand in de Premier League. Kane doet zijn best om Tottenham een Champions League-ticket te bezorgen. Pas daarna lijkt hij weer om tafel te gaan over een nieuw contract, maar de kans bestaat dat er deze zomer geen uitsluitsel komt.

Manchester United blijft geïnteresseerd, maar lijkt voorlopig geduld te moeten hebben. Erik ten Hag wil zijn selectie bovendien op tijd op orde hebben. Afhankelijk van de versterkingen in de zomer, kan United besluiten om financiële armslag te behouden om in 2024 een nieuwe poging te wagen.