Cercle zag onjuiste nederlaag: Wij veel kansen, zij hadden geluk dat bal afweek

Cercle zag onjuiste nederlaag: "Wij veel kansen, zij hadden geluk dat bal afweek"

12-03-2023 23:05 Laatste update: 23:16
30

Cercle Brugge ziet RSC Anderlecht dichterbij sluipen in de strijd om de Europe Play-Off. In een rechtstreeks duel ging De Vereniging met 2-0 onderuit, een uitslag die te rechtvaardigen viel, want de thuisploeg had vaak de bovenhand. Dat zag Boris Popovic echter anders.

De mandekker van Cercle vond niet dat zijn elftal een terechte nederlaag leed in het Lotto Park. Een vroeg tegendoelpunt op hoekschop betekende een jammerlijke start, geeft hij aan. "Daarna hadden we veel mogelijkheden, ook na de rust, maar we konden ze niet afwerken. En dan hadden zij geluk dat de bal afweek en uiteindelijk in doel belandde", vat Popovic de wedstrijd samen bij Sporza.

Voor Cercle heeft de verliespartij slechte gevolgen met het oog op de Play-Off-strijd. In het beste geval had het Anderlecht op zeven punten kunnen zetten, maar nu is de kloof verkleind tot één puntje. "Maar het is nog niet afgelopen", is Popovic er als de kippen bij om optimistisch te blijven. "We gaan vechten om in de top-acht te blijven." Cercle teert tijdens de laatste speeldagen vooral op haar fysieke slagkracht om het ticket over de streep te trekken. "We zijn de ploeg die de meeste kilometers aflegt."