KRC Genk lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen hyperefficiënt Union

KRC Genk lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen hyperefficiënt Union

12 maart - 20:16
110

KRC Genk heeft in eigen huis met 1-2 verloren van Union. De Limburgers maakten wel het spel, maar Union was dodelijk efficiënt.

KRC Genk nam het heft meteen in handen via Samatta, die na twee minuten zijn kans waagde. Moris stond pal. Aan de overkant kon ook Vertessen even dreigen, maar hij raakte niet langs Vandevoordt.

KRC Genk had het beste van het spel in de eerste helft en kreeg nog verschillende doelkansen, maar had een strafschop nodig om voor te komen. Heynen kon die omzetten na hands van Van Der Heyden. Munoz scoorde even later zelfs 2-0, maar die werd op aangeven van de VAR afgekeurd voor buitenspel.

Union liet al bij al weinig zien, maar had genoeg aan twee uitstekende momenten. Eerst was het Nieuwkoop die raak kopte, daarna zette Adingra de 1-2 op het bord met een pareltje. Dat was ook de ruststand.

Veel frustratie, geen doelpunt
Na de pauze kreeg Lynen een grote kans op 1-3, maar die schoot onbesuisd over. Even later speelde Van Der Heyden met vuur. Hij riskeerde een tweede gele kaart voor een zwaaibeweging naar Paintsil, maar mocht blijven staan. Dat leidde tot veel commotie in het stadion.

Een dik kwartier voor het einde maakte Munoz opnieuw een goal, maar ook deze werd afgekeurd. McKenzie had namelijk hands gemaakt in die fase. Een vermoeid KRC Genk zocht nog wel naar de 2-2, maar echt grote kansen kwamen daar niet meer van in het slotkwartier.

Door de zege komt Union terug tot op vijf punten van KRC Genk. Antwerp won zelf van Seraing en volgt nu op zeven punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s