Leye met directie en selectie Essevee in gesprek: “Op zoek naar een shock effect

Leye met directie en selectie Essevee in gesprek: “Op zoek naar een shock effect"

10-03-2023 16:10 Laatste update: 16:11
2

Hoofdtrainer Mbaye Leye ziet dat er een klein wonder nodig is om ervoor te zorgen dat SV Zulte Waregem ook volgend seizoen weer in de Jupiler Pro League uitkomt. De hoofdtrainer van Essevee nodigde daarom CEO Cordier en hoofdaandeelhouder Beeuwsaert uit voor een teamgesprek.

Leye vertelt dat Eddy Cordier en Tony Beeuwsaert gesproken hebben met de selectie van Essevee en dat dit een goed en verhelderend gesprek was. “Zij hebben duidelijk gemaakt dat de club flink heeft geïnvesteerd maar nu willen we ook wel resultaten zien zodat we het behoud kunnen verzekeren. We zitten in dezelfde boot”, citeert Het Nieuwsblad Leye.

Leye nodigde Cordier en Beeuwsaert uit om voor een verandering te zorgen binnen de selectie. Cordier en Beeuwsaert legden uit wat ze precies wilden realiseren met het gesprek. “We gaan op zoek naar een shock effect en willen nu ook geen revolutie maar het belangrijkste is dat we oplossingen vinden voor onze problemen zodat we een déclic krijgen en onze spelers stappen zien zetten”, vertelden Cordier en Beeuwsaert.

Verder vertelden Cordier en Beeuwsaert dat de prestaties die Zulte Waregem nu laat zien niet voldoende zijn. “We hebben duidelijk gezegd dat wat ze nu doen, niet volstaat”, vertelden Cordier en Beeuwsaert.

Zulte Waregem staat op dit moment op een zeventiende plaats in de Jupiler Pro League. De ploeg van Leye heeft drie punten minder dan de nummer vijftien KAS Eupen. Zulte Waregem zal op de vijftiende plaats moeten geraken als het zich veilig wil spelen van degradatie.