KV Oostende-COO Theys bespreekt boete rood: ''Gezocht om belastingen te heffen''

KV Oostende-COO Theys bespreekt boete rood: ''Gezocht om belastingen te heffen''

10-03-2023 15:45 Laatste update: 16:40
1

Voor de buitenstaander lijkt de enige consequentie van een rode kaart een schorsing voor de desbetreffende speler. Niks is echter minder waar, want de voetballer moet ook nog eens een boete betalen. Doet de club dat, dan gaat er belasting overheen. KV Oostende-COO Thorsten Theys denkt er zo het zijne van.

''Puur fiscaal heeft de fiscus 100 procent gelijk. Maar ik heb het gevoel dat ze echt iets hebben gezocht om nog wat belastingen te kunnen heffen'', vertelde Theys aan Sporza over wat in zijn ogen de intentie is van het heffen van belasting over de rode kaarten.

''Maar het is toch overdreven om een belasting te innen op een boete die eigen is aan het voetbal. Zeker omdat er de mogelijkheid is dat die kaart er komt door een te strenge beoordeling van de scheidsrechter'', aldus Theys die van mening is dat de voetbalbond boetes voor kaarten aan clubs moet richten en niet aan spelers.

KV Oostende strijdt in de onderste regione van de Jupiler League voor behoud. Het team van trainer Dominik Thalhammer staat 16e en zal het gat van 3 punten met KAS Eupen moeten dichten om in veilige haven te komen. Daarnaast achtervolgen Zulte Waregem en RFC Seraing KV Oostende nog en moeten die op afstand worden gehouden.