Bayern trekt aan langste eind in CL-kraker: PSG uitgeschakeld

Bayern trekt aan langste eind in CL-kraker: PSG uitgeschakeld

08-03-2023 22:54
7

Bayern München heeft ten koste van Paris Saint-Germain de kwartfinale van de Champions League bereikt. Mede dankzij Matthijs de Ligt won de Duitse topclub ook de return in de Champions League-kraker met 2-0. Eric-Maxim Choupo-Moting deed zijn oude club pijn.

Na 25 minuten kreeg Lionel Messi een dubbele kans. Zowel Alphonso Davies als De Ligt en Dayot Upamecano voorkwamen met vereende krachten dat de Argentijnse ster de trekker over kon halen. Aan de andere kant deelde Bayern ondertussen ook wel wat speldenprikjes uit. Leon Goretzka dwong Gianluigi Donnarumma al tot een redding en de Italiaanse keeper lag ook in de weg na een fraaie actie van Jamal Musiala.

Nadat Marquinhos met een blessure naar de kant was gegaan, dacht PSG de stand over twee duels dan toch gelijk te trekken. Dat was echter buiten De Ligt gerekend. Vitinha dacht te profiteren van een fout van Yann Sommer, alleen werkte de Oranje-international de bal net voor de lijn weg met een fantastische ingreep. Het zorgde voor opluchting bij Bayern, dat zo zonder schade de rust haalde.

Bayern wordt wakker
In de tweede helft kroop Der Rekordmeister meer uit zijn schulp. Choupo-Moting had alleen tot twee keer toe pech tegen zijn oude club. Eerst treuzelde hij te lang, vervolgens stond hij in de baan van het schot van Joshua Kimmich. Tot overmaat van ramp zag de spits ook nog een treffer van Thomas Müller afgekeurd, omdat hij nipt buitenspel stond. Een halfuur voor tijd hielp Marco Verratti een handje. De PSG-spelmaker verspeelde de bal, waarna het alsnog raak was voor Choupo-Moting.

De Parijzenaars hadden daardoor haast en kregen via Sergio Ramos een kopkans, maar nu was Sommer wel bij de les. Naarmate de tijd verstreek nam ook het geloof bij PSG af. Bayern loerde op de tegenaanval en gooide het duel kort voor tijd in het slot. Kort nadat Davies een schot van Mbappé had geblokt, maakte Serge Gnabry er 2-0 van. Bayern staat zodoende in de kwartfinale van de Champions League, terwijl de Franse droom weer uiteen spat.