Union haalt opgelucht adem: Tevreden met reactie na toch een moeilijke periode

Union haalt opgelucht adem: "Tevreden met reactie na toch een moeilijke periode"

05-03-2023 22:37
4

Na drie opeenvolgende nederlagen heeft Union Saint-Gilloise weer aangeknoopt met de zege. Tegen KAS Eupen (2-1) had het al bij al weinig moeite om de drie punten te veroveren. Net op tijd om de Europese draad opnieuw op te pikken, beseft Karel Geraerts.

Uiteraard probeerde Union de voorbije dagen om het crisissfeertje te minimaliseren, maar er stond wel degelijk druk op de ketel tegen Eupen. De 2-1-overwinning doet dan ook deugd. "Ik ben tevreden over de reactie van de spelers na toch een moeilijke periode. Die uitschakeling in de beker en verliezen", geeft Geraerts onomwonden toe bij Sporza.

In de Jupiler Pro League ging Union de voorbije twee weken tot twee keer toe onderuit met 4-2, eerst thuis tegen Standard Luik, vervolgens op KVC Westerlo. Afgelopen donderdag was er dan de pijnlijke strafschopnederlaag tegen Royal Antwerp FC, waardoor de droom van de bekerfinale uit elkaar spatte.

Gezien al die (negatieve) bagage was Geraerts best tevreden met de prestatie van zijn manschappen tegen Eupen. "Het belangrijkste hebben ze goed gedaan", deelt hij een complimentje uit. Enige smet op de zege: Teddy Teuma leek (licht) geblesseerd toen hij gewisseld werd. "We hebben Teddy op tijd naar de kant kunnen halen, we gaan hem klaarstomen voor de wedstrijd donderdag in Berlijn", bekijkt Geraerts zijn situatie optimistisch.