‘Schmidt wil Guedes niet riskeren in Champions League tegen Club Brugge’

‘Schmidt wil Guedes niet riskeren in Champions League tegen Club Brugge’

05-03-2023 13:40 Laatste update: 13:46

Club Brugge speelt dinsdag de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League. Scott Parker moeten een twee nul achterstand inhalen op het veld van Benfica. A Bola weet alvast dat Gonçalo Guedes niet geriskeerd gaat worden.  

De aanvaller van Benfica miste afgelopen vrijdag de competitiewedstrijd tegen Famalicao en de kans is groot dat hij komende dinsdag de Champions League-wedstrijd met Club Brugge zal missen. Dat schrijft de Portugese nieuwsdienst. 

De Portugese spits heeft een knieblessure en kan waarschijnlijk niet voor 100 procent meedoen. Gezien het moeilijke programma van Benfica zal Roger Schmidt het niet riskeren om Guedes op te stellen. De aanvaller heeft sinds januari acht keer voor Benfica gespeeld, twee doelpunten gemaakt en een assist gegeven. Een zorg minder dus voor de defensie van Club Brugge. 

Benfica mist verder nog drie spelers. De Duitse vleugelspeler Julian Draxler is geopereerd aan zijn enkel en zal dit seizoen niet meer spelen; de Portugese middenvelder Chiquinho is nog herstellende van een spierblessure en de Servische linksback Mihailo Ristic is aan het herstellen na een dijbeenblessure en zal nog niet kunnen spelen.