Riemer ziet Diawara groeien bij Anderlecht: Kan zelfs nog beter worden

Riemer ziet Diawara groeien bij Anderlecht: "Kan zelfs nog beter worden"

04-03-2023 23:44
6

RSC Anderlecht haalde afgelopen zomer Amadou Diawara weg bij AS Roma, die bij de Brusselaars voor extra concurrentie moest zorgen op het middenveld. Echt overtuigen kon hij voorlopig nog niet, maar coach Brian Riemer geeft Guineeër nog niet op.

Riemer ziet namelijk toch heel wat progressie bij de 25-jarige Diawara, die volgens hem nog een belangrijke rol kan spelen bij Anderlecht. "Amadou is een zeer goede speler. Dat is het belangrijkste. Iedereen heeft vertrouwen nodig in het leven als je de beste versie van iemand wenst te zien. Dat zorgt voor zelfvertrouwen", geeft hij aan bij Sudpresse.

"Amadou was misschien vergeten hoe goed hij kan zijn. Door dat vertrouwen zie je dat hij nu begint open te bloeien en je kan nu zien waarom Napoli en AS Roma grof geld betaalden voor hem. Om eerlijk te zijn, ik denk dat we nog een veel betere versie kunnen zien van hem", aldus de Deense trainer.

Voorlopig speelde Diawara 26 partijen bij Anderlecht en krijgt hij de kans om zich nog meer te tonen bij de Brusselaars. Hij heeft nog een contract tot medio 2025 bij paars-wit.