Arsenal wint na geweldige ommekeer, al valt Trossard wel uit

04-03-2023 18:28
2

Arsenal dreigde tegen duur puntenverlies aan te lopen door met 2-2 gelijk te spelen tegen Bournemouth, dat op 0-2 was gekomen. Een doelpunt in extremis zorgt er alsnog voor dat Manchester City op vijf punten achterstand blijft. Leandro Trossard viel wel uit met een blessure.

Arsenal - Bournemouth 3-2
De goal van Philip Billing na negen seconden leek een dramatische middag voor Arsenal in te luiden. Bournemouth had bij de aftrap iets bedacht en scoorde razendsnel, waardoor Arsenal meteen in de achtervolging moest.

Arsenal leek wakker geschrokken en kreeg al snel kansen via Martin Odegaard en Bukayo Saka, gescoord werd er echter niet. Scheidsrechter Chris Kavanagh moest na ruim een half uur een brandje blussen, omdat spelers van Arsenal een strafschop eisten, maar die niet kregen. Nog voor rust moest Trossard het veld verlaten met een blessure. Afwachten hoe erg het gesteld is. Na rust maakte oud-Feyenoorder Marcos Senesi er 0-2 van in het Emirates Stadium.

Het beloofde een spannend slot te worden toen Thomas Partey al snel voor de aansluitingstreffer zorgde. Bournemouth had zich dapper verweerd, maar kon de druk van Arsenal niet meer pareren. Het werd uiteindelijk ook 2-2 dankzij Ben White. Waar vrijwel niemand meer rekening mee had gehouden, gebeurde in de 97e minuut van de wedstrijd toch toen invaller Reiss Nelson Arsenal alsnog de overwinning bracht.

Chelsea - Leeds United 1-0
Graham Potter heeft zichzelf wat lucht verschaft met Chelsea. De Engelsman wist slechts twee van de tien competitiewedstrijden te winnen, maar pakte zaterdag wel drie punten tegen Leeds United. Chelsea was in de eerste helft veruit de betere partij, maar een doelpunt bleef lang uit en daardoor mocht Leeds hopen.

Nadat Raheem Sterling een grote kans op 1-0 miste, was het voor Wesley Fofana wel raak. De miljoenenaankoop kopte na 53 minuten raak uit een corner. In de slotfase ontsnapte Chelsea nog aan de gelijkmaker van Weston McKennie, die net naast kopte.

In de laatste paar minuten wist Chelsea de zege over de streep te trekken.

Wolverhampton - Tottenham 1-0
Door een 1-0 nederlaag van Tottenham Hotspur tegen Wolverhampton Wanderers kan Newcastle United drie punten inlopen. Tottenham gaf in grote delen van de wedstrijd niet thuis en kreeg in de slotfase de deksel op de neus toen Adama Traoré scoorde.