Chadli (Westerlo) over transfer naar Standard: Ik zou het heel mooi vinden

Chadli (Westerlo) over transfer naar Standard: "Ik zou het heel mooi vinden"

03-03-2023 07:50
4

Nacer Chadli en Westerlo doen het goed in de competitie. De promovendus staat in de top acht en maakt zelfs nog kans op Play-Off 1. De Rode Duivel sprak met Het Laatste Nieuws over zijn toekomst.

Komende speeldag wacht Standard Luik, de liefde van Chadli. “Het blijft uniek. Ik woon op 10 minuten van het stadion en heb er in de jeugd acht jaar gespeeld. Alleen vond die technisch directeur dat ik niet het niveau had om voor Standard te voetballen. Dan ben ik maar vertrokken. Het blijft de stad waar ik ben opgegroeid. Ik weet nog dat ik als kleine jongen naar de thuismatchen van Standard ging kijken. Onyewu, Conceição, Sá Pinto... Een geweldige ploeg.”

Chadli heeft ook geïnvesteerd in Sclessin. “Klopt. Er werd een nieuw stadionproject op poten gezet. Standard is een topclub, al presteren ze de laatste jaren iets minder. Zo'n club verdient een nieuwe tempel, zo kan je de club weer herlanceren naar de top. Maar de nieuwe eigenaar heeft alles intussen overgenomen, dus het is uit mijn handen.”

Chadli laat ook de deur op een kier om zijn carrière daar af te sluiten. “Waarom niet? Ik zou het heel mooi vinden. Maar wat mij betreft mag het ook tot het einde van mijn carrière Westerlo zijn. Ik zie geen reden om hier te vertrekken.”