Van toptalent bij RSCA en Everton naar Kortrijk: Te lang in het buitenland

Van toptalent bij RSCA en Everton naar Kortrijk: "Te lang in het buitenland"

02-03-2023 21:17
2

KV Kortrijk strijdt nog volop tegen de degradatie en kan daarin rekenen op enkele interessante spelers. Daar is David Henen er één van. Na blessureleed is de flankaanvaller weer fit en helemaal klaar om KVK te helpen. Al kon het ook anders afgelopen zijn voor hem.

Henen speelde in de jeugd voor Standard en RSC Anderlecht en werd bestempeld als een enorm talent. Zijn hoofd werd echter gek gemaakt door makelaars, die hem naar AS Monaco, Olympiakos en Everton hebben gebracht. Daar kon hij echter niet doorbreken. "Ik ben te veel en te lang in het buitenland geweest", zegt Henen op de website van KVK.

"Roberto Martinez kwam me toen halen, maar net toen ik er was, ging hij weg en kwam Koeman die opteerde voor de oudere spelers. En zo ging het al heel mijn carrière: altijd wanneer een coach wat zag in mij vertrok hij", aldus Henen.

En ook in eigen land had Henen het aanvankelijk moeilijk. "Bij Kortrijk was het niet anders: onder Belhocine speelde ik amper maar Custovic geloofde in mij. Gelukkig kwam daarna Bernd Storck die me ook meteen het vertrouwen gaf", aldus Henen.

De nu 26-jarige Henen kwam dit seizoen echter nog maar veertien keer uit voor KV Kortrijk. Daarin was de aanvaller goed voor één assist.