Defour komt belofte na en spreekt met Onana: “Vertrouw op wat ze je vertellen”

Defour komt belofte na en spreekt met Onana: “Vertrouw op wat ze je vertellen”

01-03-2023 18:13

Steven Defour is zijn belofte nagekomen. Dat blijkt uit de persconferentie die Sean Dyche heeft gegeven. De coach van Everton vertelt dat Amadou Onana en Defour wel degelijk gesproken hebben nadat Dyche hierop had gehint. 

Dyche ervoor dat Onana enkele tips kreeg van landgenoot Defour, die bij Burnley voor de trainer speelde. De trainer van KV Mechelen heeft volgens Dyche gelijkenissen met Onana. De coach van Everton hoopt op meer goals en een verdere ontwikkeling van Onana. Defour legde dat uit aan Onana en zei: "Kijk, vertrouw op wat ze je vertellen, want ze zitten er al lang in. Ze zeiden dat mij ook dat ik dit niet kon doen en dat niet kon doen, maar toen realiseerde ik me dat ze me echt probeerden te helpen”. 

Dyche voegde eraan toe: "Het idee was om het gewoon te versterken met iemand die de reis met mij en mijn staf heeft meegemaakt, en dat was Defour. Omdat hij nu manager is, is hij er heel eerlijk over.”

"Hij vertelde Onana dat hij in het begin moeite had met de boodschap en dacht: waarom vertel je me dit, maar toen het kwartje viel, besefte hij: ja, absoluut”.