Defour loodst Mechelen naar bekerfinale: Belangrijke stap in trainerscarrière

Defour loodst Mechelen naar bekerfinale: "Belangrijke stap in trainerscarrière"

01-03-2023 11:17
2

Na een 1-2 aan de Gaverbeek klaarde KV Mechelen de klus in de Croky Cup voor eigen volk. SV Zulte Waregem werd alweer verslagen, ditmaal met 1-0, waardoor Malinwa zich net als in 2019 mag opmaken voor de finale op de Heizel. Bij Steven Defour maakte dat heel wat emoties los.

Voor de 34-jarige Mechelaar gaat het bijzonder snel. Halverwege oktober nog maar nam hij de fakkel over bij de club van zijn hart, na het ontslag van Danny Buijs. In zijn maidenjaar is hij goed op weg naar het behoud. Daar komt nu een erg sappige kers bovenop in de vorm van een bekerfinale. "Ik heb net een heel belangrijke stap gezet in mijn trainerscarrière", beseft Defour in zijn reactie bij Het Laatste Nieuws.

"Een fantastisch gevoel", zo omschrijft hij wat er in zijn lichaam gebeurt. Defour zat met zijn gedachten ook bij zijn vader, die in 2018 overleed. Dat verlies valt hem nog steeds zwaar, al haalt de Mechelen-coach er ook kracht uit. "Je weet dan ook dat één persoon daar heel graag zou bij geweest zijn. Hij zal het wel gezien hebben", klinkt Defour verzekerd.