Fredberg verklaart vertrek van Hoedt bij Anderlecht: Niet omdat hij slecht is

Fredberg verklaart vertrek van Hoedt bij Anderlecht: "Niet omdat hij slecht is"

28 februari - 16:46
13

Bij RSC Anderlecht nam men de afgelopen transferperiode afscheid van Wesley Hoedt, die richting Watford trok. De Nederlander kende onder Vincent Kompany nochtans een goed seizoen, maar had het moeilijker met Felice Mazzu. Jesper Fredberg legt nu uit waarom Hoedt is vertrokken.

Voor zijn transfer werd er al even geen beroep meer gedaan op Hoedt. Nochtans zag CEO of Sports Fredberg wel kwaliteiten bij de Nederlander. "We willen Wesley ook verkopen. Niet omdat hij een slechte speler is, maar omdat hij ons te veel kost", gaf hij aan in de docureeks Mauve.

Hoedt werd uiteindelijk voor nog geen miljoen euro verkocht aan Watford, waar hij nu een basispion is en ook al wist te overtuigen met onder andere een doelpunt.

Bij Anderlecht rekent men dan weer op de eigen jonkies, maar vooral ook de ervaren Jan Vertonghen. Daar is Fredberg een grote fan van. "Jan is als linker centrale verdediger de ervaren man die weet hoe hij moet leiden. Hij neemt verantwoordelijkheid, is de beste op training en is een voorbeeld", is Fredberg lovend.