Mooi verdiend: 'Haaland tekent nieuwe sponsordeal van 22 miljoen euro'

Mooi verdiend: 'Haaland tekent nieuwe sponsordeal van 22 miljoen euro'

27-02-2023 13:08
3

Eén van voetbals grootste namen, Erling Braut Haaland, lijkt een nieuw contract te gaan tekenen bij Nike. Meerdere sponsors zijn op jacht naar de Noor, maar het wordt vermoedelijk zijn vorige schoensponsor die aan het langste eind trekt.

Nike had in het verleden een deal met Haaland, die geldig was tot januari 2022. Nu is het Amerikaanse merk weer dichtbij een overeenkomst met de Noor en heeft het een voorsprong op zijn concurrenten, meldt The Athletic. De deal levert een mooie som op van zo’n 22,6 miljoen voor het kamp van de bekende aanvaller. Desondanks is het geld geen doorslaggevende factor in de keuze van Haaland. Zijn prioriteit ligt (naar eigen zeggen) bij het comfort van de schoenen.

Haaland, die dit seizoen goed was voor 33 doelpunten in hetzelfde aantal wedstrijden, liep er ruim een jaar zonder sponsor bij. Zijn deal met Nike heeft geleid tot het dragen van verschillende schoenmerken, zoals Adidas en Puma. Beide hebben een voorstel gedaan bij de Manchester City-spits. Nu lijkt Puma het al opgegeven te hebben, omdat ze recent een deal sloten met voormalig Nike-atleet Jack Grealish. Hierdoor komt er bij Nike een plek vrij voor Haaland.