Salah (ex-Gent) verkiest Marokko boven de Rode Duivels: Ouders trots maken

Salah (ex-Gent) verkiest Marokko boven de Rode Duivels: "Ouders trots maken"

25-02-2023 23:22
112

De Belgische nationale ploeg verloor recent KRC Genk-speler Bilal El Khannouss aan de nationale ploeg van Marokko en moet nu ook niet hopen op Ibrahim Salah. Net zoals El Khannouss heeft de ex-speler van KAA Gent gekozen voor Marokko.

De nu 21-jarige Salah mag dan wel geboren zijn in ons land in Sint-Joost-ten-Node, voetballen zal hij niet doen voor de Rode Duivels. Salah heeft besloten te spelen voor Marokko. "Ik heb veel te danken aan België omdat ik in dit land ben opgeleid en daar ben geboren, maar mijn keuze is al gemaakt en het is Marokko", zegt hij aan DM Sport.

"Ik volg mijn hart en wil voor Marokko spelen om mijn ouders trots te maken die daar geboren zijn", gaat de flankaanvaller verder. "Ik wil ook mijn familie in Marokko en het Marokkaanse volk gelukkig maken en het zou met trots zijn dat ik shirt zou dragen", aldus Salah.

Salah begon dit seizoen bij KAA Gent en zag enkele goede prestaties beloond worden met een transfer naar Stade Rennes. Bij de Franse club scoorde hij donderdag in de Europa League zijn eerste doelpunt.