Riemer onder de indruk van Verbruggen (Anderlecht): “Nog nooit gezien!”

Riemer onder de indruk van Verbruggen (Anderlecht): “Nog nooit gezien!”

24-02-2023 11:45
18

RSC Anderlecht lijkt uit het dal gekropen te zijn. De strafschop overwinning tegen Ludogorets moet ongetwijfeld veel deugd doen voor Paars-Wit. Trainer Brian Riemer van Anderlecht was dan ook erg tevreden.  

Het was duidelijk dat de de Deense coach genoot van de opsteker in een bijzonder moeilijk seizoen. Bart Verbruggen, zijn doelman, redde drie Bulgaarse pogingen en kan dus rekenen op een fiere coach. "Wat ik tegen Verbruggen zei voor de strafschoppen? Dat hij ze moest stoppen", grapte Riemer na de wedstrijd. 

De Deense coach was onder de indruk van veel prestaties op het veld. Die van Verbruggen tussen de palen was misschien wel de meest cruciale. "Eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit meegemaakt. Hij leek zo rustig van binnen”, aldus Riemer. “Hij stopte het ene schot na het andere. Hij had al een goede wedstrijd gespeeld en die eindigde ongelooflijk."

De supporters van Paars-Wit hebben een moeilijke periode achter de rug zo lijkt het. Dat beseft ook Riemer. "Ik hou ook van deze momenten met de fans. Het is voor hen ook heel belangrijk, zeker in een seizoen waarin er niet veel te vieren viel. Het is goed voor de spelers, dat al het harde werk zijn vruchten afwerpt”, besluit Riemer.