Manchester United blijft imponeren en knikkert Barcelona uit Europa

23-02-2023 23:01 Laatste update: 23:05
2

Manchester United heeft donderdagavond afgerekend met FC Barcelona. De Engelse ploeg was grote delen van de wedstrijd de betere en trok het duel uiteindelijk in de slotfase naar zich toe via Antony, die het publiek op een sfeervol Old Trafford in extase bracht.

Na de 2-2 vorige week donderdag in Spanje werd er vol verwachting uitgekeken naar de return op Old Trafford. United kreeg al na drie minuten spelen een gigantische mogelijkheid om de score te openen. Bruno Fernandes kwam één op één met Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen, maar zag zijn poging gepareerd worden. In de flitsende openingsfase kregen de bezoekers uit Spanje na vijftien minuten spelen een strafschop. Fernandes trok aan de arm van Alejandro Baldé, waarna Robert Lewandowski koelbloedig bleef in oog met David de Gea: 0-1.

De tegentreffer had zichtbaar invloed op het spel van The Mancunians, die tot het aanbreken van de rust niet meer tot kansen wisten te komen. Het mocht zelfs van geluk spreken dat het geen 0-2 stond, nadat De Gea blunderde en Sergi Roberto niet profiteerde.

De mannen van Ten Hag kwamen na rust flitsend uit de kleedkamer. Fred kreeg na 47 minuten spelen een schitterend passje van Fernandes en haalde werkelijk vernietigend uit. Na de 1-1 keerde het geloof volledig terug bij United, dat begon met een belegering op het Spaanse doel. De ingevallen Antony en Marcus Rashford kregen grote kansen, maar Barcelona hield stand.

Na een grote mogelijkheid voor Baldé, op aangeven van De Jong, nam United in de 73e minuut dan toch dik verdiend de leiding. De Gea bracht eerst redding op een schot van Alejandro Garnacho, maar was even later kansloos op een poging van Antony. Barcelona kreeg in de slotfase nog een gigantische kans via Lewandowski, maar Raphaël Varane greep heroisch in.

De knappe zege tegen de koploper van La Liga betekent een nieuw succes voor Manchester United. Komende zondag kan de Engelse ploeg een nieuw succesverhaal bijschrijven. Dan staat de finale van de League Cup op het programma.