Virton dient klacht in tegen zowel Jong Genk als SL16 vanwege onreglementair duo

Virton dient klacht in tegen zowel Jong Genk als SL16 vanwege onreglementair duo

23-02-2023 10:50
12

Met de Play-Offs voor de deur lijkt de Challenger Pro League zich (opnieuw) te mogen opmaken voor een juridisch steekspel. Excelsior Virton heeft op haar website namelijk aangekondigd dat het klacht indient naar aanleiding van de wedstrijd Jong Genk - SL16. 

Dat inhaalduel tussen de beloften van KRC Genk en Standard Luik stond afgelopen weekend gepland, als allerlaatste wedstrijd van de reguliere fase van de Challenger Pro League. Gezien het competitieformat had die partij wel degelijk nog enige waarde. Jong Genk - SL16 eindigde op 2-2, waardoor beide elftallen een puntje extra verzamelden in de strijd om het behoud. Vanaf volgend weekend vatten de Degradatie Play-Offs immers aan. Jong Genk telt daarin zes punten voorsprong op rode lantaarn Virton, SL 16 heeft vijf punten meer.

De vraag rijst nu of dat puntentotaal behouden blijft. Virton eist namelijk dat de puntendeling tussen Jong Genk en SL16 nietig wordt verklaard. Reden daarvoor is dat beide ploegen twee niet-speelgerechtigde spelers hebben opgesteld. Bij Jong Genk gaat het om Nicolas Castro en Aziz Ouattara. Dat tweetal had op 17 januari met het A-elftal meegespeeld op het veld van KVC Westerlo (2-3). Aangezien datzelfde weekend oorspronkelijk het treffen tussen Jong Genk en SL16 gepland stond, redeneert Virton dat Castro en Ouattara eigenlijk niet reglementair waren voor het inhaalduel. Het verwijst daarvoor naar het bondsreglement.

Bij SL16 gaat het om een gelijkaardige situatie. Aleksander Buksa en Brahim Traore kwamen vorig weekend in actie voor de beloften van De Rouches (die eerste scoorde zelfs), hoewel dat op het oorspronkelijke moment van spelen, halverwege januari dus, onmogelijk was geweest. Beide spelers streken immers pas aan het einde van de wintermercato neer op Sclessin. Ook hier oordeelt Virton dat hun deelname onwettig was. Het bondsparket zal zich ongetwijfeld over deze zaak moeten buigen.