Alle remmen mogen los, STVV mag wel wat meer drang naar voren vertonen

"Alle remmen mogen los, STVV mag wel wat meer drang naar voren vertonen"

21-02-2023 11:20
1

Niet alleen bovenaan en onderin zijn de plaatsjes duur, ook de strijd voor de Europe Play-Off belooft nog een nagelbijter te worden. Zeker tot en met plaats twaalf mag er momenteel nog gedroomd worden van deelname. Bij nummer tien Sint-Truiden is dat niet anders, al dringt er zich dan wel een tactische wijziging op, vindt Peter Voets.

Als oud-speler van STVV met liefst 327 wedstrijden op zijn teller heeft de man recht van spreken. Voets merkt in de eerste plaats op dat De Kanaries in de winterstop twee belangrijke krachten zijn verloren. "STVV liet in de mercato Al-Dakhil en Brüls vertrekken. Twee spelers die een meerwaarde brachten. Sindsdien mist Sint-Truiden creativiteit en defensieve stabiliteit", klinkt het in Het Belang van Limburg. Toch beschikt de ploeg nog over genoeg kwaliteit, meent hij. De komende twee wedstrijden, met een verplaatsing naar Sporting Charleroi gevolgd door het altijd beladen streekduel met KRC Genk, zullen volgens hem bepalend zijn.

Toch heeft Voets ook een opmerking klaar voor trainer Bernd Hollerbach, die zijn zaakjes graag erg verdedigend en gesloten aanpakt. Nergens voor nodig, vindt Voets. "Ik vind dat we nu in een fase van de competitie zitten waarin zeker voor eigen publiek alle remmen los mogen", stelt hij. Daarvoor hoeven de deuren niet "wagenwijd open" te staan, "maar het mag wel wat meer drang naar voor gaan tonen."

STVV heeft namelijk niets meer te verliezen in deze fase van de competitie. "Achterom kijken, hoeft niet meer. Degradatiezorgen zijn er niet. Het is het moment om aan klantenbinding te doen." Daar viel de voorbije weken inderdaad niet zoveel van te merken. In hun laatste zes wedstrijden deden de Haspengouwers de netten slechts vier keer trillen.