Eerste basisplaats Trossard bij Arsenal in PL, leider door het oog van de naald

18-02-2023 15:29 Laatste update: 16:26
3

Arsenal heeft zaterdagmiddag in de dying seconds gewonnen van Aston Villa. Op Villa Park kwamen The Gunners tegen Aston Villa tot twee keer toe terug van een achterstand en werd de comeback in de blessuretijd door Jorginho en Gabriel Martinelli gecompleteerd. Leandro Trossard kreeg een eerste basisplaats in de Premier League bij Arsenal, maar was bijna onzichtbaar, Leander Dendoncker viel in namens Aston Villa.

Arsenal voelt de hete adem van Manchester City. Beide ploegen stonden voor aanvang in puntenaantal gelijk, al had de ploeg van Mikel Arteta een wedstrijd tegoed. Na vijf minuten kwam Arsenal in Birmingham al op achterstand, nadat Ollie Watkins doelman Aaron Ramsdale in de verre hoek verschalkte. Lang kon Villa niet genieten van de voorsprong: met een geweldige pegel bracht Bukayo Saka de bezoekers langszij.

Na de gelijkmaker drukte Arsenal door en was de ploeg dicht bij de 1-2. De treffer viel echter aan de andere kant. Philippe Coutinho was het goudhaantje aan Villa-zijde met zijn eerste competitiegoal van het seizoen. Halverwege het tweede bedrijf kwam Arsenal opnieuw op gelijke hoogte. Oleksandr Zinchenko drukte na een cornervariant knap af in de korte hoek en maakte eveneens zijn eerste Premier League-treffer van het seizoen.

Een kwartier voor tijd kreeg Arsenal dé kans om aan de leiding te komen. Een defensieve fout van Villa leek afgestraft te worden door Martin Ødegaard, die tot verbazing van heel Villa Park de kans om zeep hielp en voor een leeg doel naast schoot. Het duel leek af te stevenen op 2-2, tot een zondagsschot van Jorginho via een Villa-speler en de onderkant van de lat binnenviel. In minuut 98 viel de bevrijdende 2-4, nadat Villa-doelman Emiliano Martínez mee naar voren werd gestuurd. In de counter sloeg Martinelli - die de bal al juichend over de doellijn tikte - toe.

Door de overwinning neemt Arsenal de koppositie in de Premier League weer over van City. Het gat tussen beide ploegen bedraagt drie punten.