'De helse terugreis van Anderlecht: Een voordeel voor KV Kortrijk?'

'De helse terugreis van Anderlecht: Een voordeel voor KV Kortrijk?'

15-02-2023 12:23
5

RSC Anderlecht speelt donderdag op het veld van Ludogorets in de Europa Conference League. Paars-Wit hoopt er een vervolg te geven aan de 10 op 12 in de competitie. De club houdt alleszins haar hart vast voor de helse terugreis. 

De verschrikkelijke terugreis van Anderlecht zou Kortrijk in hun wedstrijd tegen Anderlecht komende zondag wel eens ten goede kunnen komen. De terugvlucht van Anderlecht is gepland direct na de late wedstrijd. Op die manier kan de wedstrijd in Ludogorets een vergiftigd geschenk zijn voor Anderlecht. 

Na de wedstrijd in Bulgarije wordt het vliegtuig pas vrijdagochtend om 4.45 uur in Zaventem verwacht. Dit betekent dat de spelers zeker niet voor 6 uur in bed liggen. Niet meteen ideaal voor de topsporters die zondag meteen weer aan de bak moeten. 

Er zijn slechtere reizen dan de drie uur durende vlucht van Zaventem naar Varna, de stad waar de Sporting charter zal landen. Maar omdat de wedstrijd pas om 21.00 uur wordt gespeeld, zal de terugreis behoorlijk vermoeiend zijn voor de spelers. In theorie zouden ze een half uur na het einde van de wedstrijd in de bus moeten zitten, wat een zeer optimistisch scenario is. Dan moeten ze een half uur rijden van Razgrad naar de luchthaven van Varna. 

Het vliegtuig zou om 1.45 uur moeten vertrekken, maar het kan ook later worden. Dat Schrijft DH Sport. Waarschijnlijk zal de landing op de particuliere luchthaven Abelag in Zaventem pas rond 5.30 uur plaatsvinden.