Preud’homme als bondscoach Rode Duivels?: “Ja, de bond heeft me benaderd”

Preud’homme als bondscoach Rode Duivels?: “Ja, de bond heeft me benaderd”

15-02-2023 12:13
2

De Rode Duivels kennen nu al enkele weken hun nieuwe bondscoach. Het was lange tijd gissen naar de toekomst van de nationale ploeg. Eén van de namen die vaak genoemd werd om de vacante positie in te vullen, was Michel Preud’homme. 

De voormalige coach van onder andere Club Brugge gaat in gesprek met La Dernière Heure. Preud’homme geeft toe dat de bond hem wel degelijk heeft gecontacteerd. “Ja ze hebben me benaderd”, klinkt het bij Preud’homme.

"De Federatie was uiterst correct met mij. Ik ben dankbaar voor de manier waarop ze me benaderd hebben”, getuigt de voormalige keeper. Het leek een geval te zijn van slechte timing. Preud’homme geeft aan dat het niet echt past in de plannen die hij momenteel koestert. 

Het plan dat de bond voorlegde, de manier van benadering en de uitdaging op zich waren allemaal best aantrekkelijk. Toch geloofde Preud’homme dat het niet de juiste keuze zou zijn. “Het feit dat ik niet aanwezig ben bij de Federatie, welke rol dan ook, is slechts mijn beslissing. Ik ben niet klaar om bepaalde dingen vandaag te doen."