Geen aankoopoptie, maar Union ziet in Vertessen net zoals PSV een toekomst

Geen aankoopoptie, maar Union ziet in Vertessen net zoals PSV een toekomst

15-02-2023 10:58
3

Yorbe Vertessen verloor dit seizoen bij PSV de concurrentiestrijd met Luuk de Jong. Bij Union maakt hij nu op huurbasis een degelijke indruk. In Brussel zien ze gerust  een toekomst met Vertessen, maar dat wordt geen eenvoudig verhaal

Ondanks dat Vertessen bij PSV geen eerste keuze was, had hij de afgelopen transferperiode voldoende opties. De aanvaller werd onder meer in verband gebracht met Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht. Vertessen trok uiteindelijk op huurbasis naar Union. PSV liet de jonge Belg gaan zonder verplichte aankoopoptie.

Maar wat na dit seizoen? "Mogelijk kunnen we Vertessen houden", aldus CEO Philippe Bormans in Sudinfo. "Normaal gezien keert hij in de zomer terug naar PSV. Ook daar geloven ze nog in hem, maar na het seizoen moeten we de situatie van Vertessen herbekijken."

Bij PSV heeft Vertessen nog een contract tot medio 2025. Bij Union speelde Vertessen na zijn overgang twee keer mee in de competite. Daarin was hij goed voor twee assists. De aanvaller wacht nog op zijn eerste goaltje voor Union.