Preud'homme over Club Brugge-coach Parker: ''Op zoek naar defensieve stabiliteit''

Preud'homme over Club Brugge-coach Parker: ''Op zoek naar defensieve stabiliteit''

14-02-2023 16:30
4

Michel Preud'homme (64) ziet woensdag ex-clubs Benfica en Club Brugge tegen elkaar strijden. Dan spelen de clubs de eerste wedstrijd van het tweeluik tijdens de achtste finales van de Champions League. De voormalige doelman van de Rode Duivels blikte vooruit op het Champions League-duel.

''Je moet Parker tijd geven tot minstens het einde van het seizoen'', vertelde Preud'homme aan Het Belang van Limburg. ''Hij is op zoek naar defensieve stabiliteit, een element dat doorheen de jaren wat minder geworden was'', zei Preud'homme.

''Club won wel omdat ze offensief zo sterk waren, maar je zou toch in de twee domeinen goed moeten scoren. Parker tracht dat nu op te lossen, dat is niet zo simpel'', aldus Preud'homme die meende dat Club Brugge al een langere periode kampt met defensieve problemen.

Club Brugge begon dit seizoen met Carl Hoefkens aan het roer, maar na aanhoudende tegenvallende resultaten werd de trainer in december ontslagen. Nu is het aan trainer Scott Parker om de ploeg weer op de rit te krijgen in de Jupiler Pro League en om goed voor de dag te komen in de Champions League.