Degryse vreest voor KRC Genk: “Vertrek van Onuachu zal toch voor twijfel zorgen”

Degryse vreest voor KRC Genk: “Vertrek van Onuachu zal toch voor twijfel zorgen”

13-02-2023 08:28
23

Leider KRC Genk verloor in de eigen Cegeka Arena van concurrent Royal Antwerp FC. Marc Degryse laat zijn licht schijnen over de ploeg van Wouter Vrancken.

Volgens Degryse is het vertrek van topschutter Paul Onuachu een flinke aderlating. “Wat Genk betreft, kan dat vertrek van Onuachu toch voor twijfel zorgen. Vrancken zal dat niet zeggen, maar je mag daar niet blind voor zijn. Ook al hadden ze zondag minstens een punt verdiend en eigenlijk moeten winnen.”

Degryse vindt Samatta geen waardige opvolger voor Onuachu. “Na Eupen, Gent en deze match halen ze vier op negen. Op dit moment moet je voorin de vergelijking maken met Samatta, want die is basisspeler. Hij zal geen Onuachu worden”, citeert Het Laatste Nieuws.

KRC Genk heeft met Arokodare wel een opvolger binnengehaald. “Veeleer is het voor Genk hopen dat Arokodare snel zijn draai vindt. Tot aan die play-offs kan het toch nog vervelend worden voor Genk. Want intussen schuift Union weer op. Als je ziet hoe die zich in Brugge presenteerden… Dat is uitstraling, geloof, kwaliteit. Genk zal daar nog zijn handen vol mee hebben. Union heeft toch minder last met het vertrek van Vanzeir, terwijl het verlies van Onuachu Genk punten kan kosten.”