KV Kortrijk wil meewerken aan transfer: “Maar niet naar rivaal Zulte”

KV Kortrijk wil meewerken aan transfer: “Maar niet naar rivaal Zulte”

11-02-2023 14:44
1

Aleksandar Radovanovic staat voor een vertrek bij KV Kortrijk. Vooral de MLS wordt genoemd, maar de verdediger kon ook in België blijven. Onder meer Zulte Waregem was geïnteresseerd.

Radovanovic geeft meer informatie over de situatie tegenover Het Nieuwsblad. “Ik had een goed aanbod van Zulte Waregem, maar KV Kortrijk wou niet dat ik naar zijn aartsrivaal verkaste. Maar waarom mocht Timothy Derijck vorige winter wel vertrekken naar Essevee? Als ik hier toch overbodig ben, kan ik toch beter naar ergens gaan waar ik kan spelen? Ik heb hen zelfs voorgesteld om de derby niet te spelen.”

Zulte Waregem was niet de enige Belgische club in de running. “Ook KV Oostende deed een aardig voorstel, maar omwille van diezelfde reden mocht ik ook niet naar hen vertrekken. Ook een bod van het Russische Khimki heb ik afgewezen. Ik keek er niet naar uit om voor vijf maanden te verhuizen naar Rusland om dan te moeten terug komen naar België.”

De verdediger heeft echter respect voor KV Kortrijk. “Ik respecteer absoluut de beslissingen van de club, de keuzes van de coach, maar als er aanbiedingen zijn voor een speler die de club toch niet nodig heeft en die in het B-team zit, worden afgewezen, brengt dat mijn carrière en alles wat ik mijn hele leven nog zal doen in gevaar.”